Blog / Bezoek-de-vogelobservatiehut-aan-de-Put-van-Vlissegem

Bezoek de vogelobservatiehut aan de Put van Vlissegem

De ‘Put van Vlissegem’ met zilt water is ontstaan door de winning van zand en klei. Doordat de plas tijdens de wintermaanden niet toevriest is het een trekpleister voor overwinterende watervogels. Op de westelijke oever staat er een nieuwe vogelobservatiehut van 5m bij 2m en is te bereiken via een wandelpad vanaf het onthaalpunt.

De hut heeft acht kijkopeningen, waarvan één dicht bij het wateroppervlak. Op die manier krijgen zowel natuurliefhebbers, geoefende vogelaars als natuurfotografen comfortabel en vanuit alle hoeken de Put in beeld.

In de kijkhut bieden twee infoborden meer info over de veel voorkomende vogelsoorten. Watervogels zoals de smient, slobeend, dodaars, bergeend en kuifeend zal u er hoogst waarschijnlijk wel spotten in de winter.

De perfecte stopplaats voor een heerlijke picknick

Dit verborgen juweeltje midden in de polders doet dienst als vogelbroedgebied, maar is ook de ideale stopplaats voor fietsers en wandelaars die willen genieten van de natuur. Aan het onthaalpunt staan enkele banken waar je even de benen kan laten rusten en kan genieten van een heerlijke picknick.

Op 11 minuten fietsen van badstad De Haan

De Put van Vlissegem ligt op 11 minuten fietsen van badstad De Haan, ideaal dus om de fietstocht verder te zetten en te combineren met een uitstapje aan zee.