Blog / Genieten-in-badstad-de-Haan

Genieten in badstad de Haan

11 kilometer strand is gelijk aan 11 kilometer wandelplezier. Opteer voor de erfgoedwandelroute die de Concessie doorkruist, stap in de voetsporen van Einstein, trek de duinen in met de Duinbossenwandelroute of ga wandelnetwerken en verbind het ene met het andere knooppunt.

Fietsers doen hetzelfde met de Fietsnetwerkkaart De Kust of wagen zich aan de Oude Dijkenfietsroute die zowel De Haan als Vlissegem en Klemskerke verkent.

La Potinière, de groene long van de gemeente

En dan hebben we het nog niet gehad over La Potinière, de groene long van de gemeente. Dit kindvriendelijk stadspark bevat 3 tennisterreinen, een mini-golf, een ligweide, twee speelpleinen, een petanque-plein en cafetaria. Kortom, badstad de Haan biedt tal van ontspanningsmogelijkheden. 

De tweede hoogste duin van de Kust

Vergeet ook niet even richting Wenduine te gaan en geniet van het prachtige uitzicht op de tweede hoogste duin van de Kust. Daar staat een wit paviljoentje met rood dak, ook wel de Spioenkop. U hebt er een prachtig zicht op het achterliggend polderlandschap, de bosrijke omgeving en de kustvlakte. Aan de voet van de duin vindt u de Rotonde, de plaats waar zonnekloppers, hengelaars, petanque spelers en kinderen graag vertoeven.